Àrtic: 10 artistes internacionals que han fet cançons sobre Barcelona

Són cançons de músics de fora del país que han parlat de Barcelona

L'Oriol de Balanzó recupera artistes internacionals que han fet cançons i discos sencers sobre Barcelona. Com el darrer tema d'Ed Sheeran, que ha fet una cançó que parla de tòpics com la sangria o la festa.

1.- Ed Sheeran - Barcelona: "Barcelona, Sagrada Família, drinking sangría, mi niña te llamo Macarina". Es nota que Ed Sheeran ha passat temporades llarges a casa nostra, i que es mescla amb els aborigens.

2.- Boris Vian - Barcelone: El que seria un modernet "avant la lèttre". Un paio fascinant que tenia una gràcia especial per posar títols a les coses. És una cançó d'amor que recorda unes nits romàntiques i caloroses de setembre.

3.- Shaun Ryder & Russell Watson - Barcelona: És una versió del Barcelona de Freddy Mercury. La canta amb el tenor Russell Watson, que no només és aficionat al Manchester United, sinó que va ser qui va cantar just abans de la final de Champions del Manchester contra el Bayern que es va jugar el 1999 al Camp Nou.

4.- The Rentals – Barcelona: Matt Sharp era el baixista de Weezer. Es va enamorar de Barcelona i d’algú de Barcelona, diria, i va decidir escriure tot aquest disc, el segon de The Rentals a la nostra ciutat. L'àlbum és de pop amb sintentitzadors i està prou bé.

5.- George Ezra – Barcelona: George Ezra va fer aquesta cançó amb 20 anys, ara en té 23 i encara no sé si és un plom o una gran veu a descobrir del pop britànic. D'èxit en té. Només d’aquesta cançó, sis milions de reproduccions a YouTube...

6.- Emmanuelle Seigner - Alone a Barcelone: L’actriu Emmanuelle Seigner, la musa de Polanski també canta. I ho fa amb aquella gràcia de les cantants lleugeres franceses. En aquesta cançó explica un passeig per Barcelona, sola, mentre reflexiona sobre el seu amor.

7.- Bonnie Prince Billy - Barcelona: Bonnie Prince Billie és Will Oldham, un cantautor de folk nord-americà.  Un gran compositor que va incloure aquest tema en un recopilatori de cares B.

8.- I'm From Barcelona - We're from Barcelona: Han abusat del nom de Barcelona. El seu gran èxit parla de Barcelona i el seu nom també. Són suecs. I per això us dic que, potser, Barcelona se’ns comença a esmunyir de les mans. No volíeu ser internacionals? Ja ho som.

9.- Animal Collective - FloriDada (2016): Una de les frases explica com els vestits volen amb el vent càlid com si fossin noies de Barcelona. Què demostra això? Barcelona és icona pop, ja. Només cal incloure-la en una lletra perquè tothom entengui alguna cosa. Barcelona ja no és “la nostra Barcelona”, sinó que també és aquesta Barcelona que viuen els guiris i que es va transmetent en les seves cançons. Acostumem-nos-hi.

10.- Paul Smith & Peter Brewis - Barcelona (at eye level):  és un dels grups de pop anglès que millor va funcionar a la fornada dels 2000. I en aquest disc va canviar d’estil per fer disc conceptual amb un jazz minimalístic amb pinzellades pop.

Pots seguir la llista de l''Àrtic' a Spotify: