Art per arribar a l’ànima

L’artista Maurilio Raponi reflexiona sobre l’autoconeixement al CC Pere Pruna

L'exposició recull escultures de ferro oxidat i ceràmica raku i pintures de tinta xinesa que parlen del coneixement i la composició de la pròpia ànima. La mostra es podrà veure al CC Pere Pruna fins al 22 de setembre.

Raponi, d'origen italià, ha dedicat els tres últims anys de la seva vida a investigar sobre el concepte de l'ànima per acabar indagant sobre la seva pròpia interioritat. L'exposició al centre Pere Pruna mostra escultures i pintures que giren entorn la coneixença d'un mateix.

Gràcies a la creació de les escultures de ferro oxidat i de ceràmica raku i els dibuixos de tinta xinesa que ha anat creant durant aquests últims anys, s'ha arribat a conèixer millor:

“He intentat dibuixar amb l'ànima però no crec que ho hagi aconseguit. El que he aconseguit és apropar-me una mica més a la meva interioritat, al que són, i això no és poc per a mi”, explica Raponi.

Una de les obres, ‘El castell interior’, de ferro oxidat i format per figures geomètriques, reflecteix les diverses parts que componen l'ànima: aspectes tant positius com negatius. I és que Raponi reivindica la bellesa de les coses imperfectes: “No és un concepte gaire popular, però això és el que més m'interessa perquè nosaltres no som perfectes.”

Maurilio Raponi, que va néixer en un poble prop de Roma, va estudiar arquitectura a Nàpols però sempre s'ha dedicat al món de l'escultura i la pintura. Amb aquesta exposició vol que el públic reflexioni sobre ell mateix, que s'oblidi de la seva vida quotidiana i, tal com ell ha intentat, tracti de conèixer la seva ànima a través de l'art.