Arriben les primeres millores al CEM Can Cuyàs

Els usuaris fa anys que demanen la reforma de les instal·lacions esportives

Els usuaris del CEM Can Cuyàs ja disposen d’algunes de les millores que reclamaven. Des de principis d’estiu, s’ha renovat tota la zona de la piscina i vestidors, també s’ha millorat la il·luminació i la ventilació natural de l’equipament, i s’han substituït les màquines de la sala de fitnes i càrdio. En breu començaran també les obres al pavelló, que renovaran tot el paviment malmès.

L’Ajuntament i l’Institut Barcelona Esports (IBE) han destinat 400.000 euros per dur a terme aquestes actuacions de rehabilitació i millora de les instal·lacions de l’equipament. “Aquest estiu a la piscina s’han dut a terme unes obres per renovar les parets i instal·lar-hi finestres noves d’alumini, més grans, que donen molta més llum – explica Miquel Andrés, director del CEM Can Cuyàs – també s’hi ha instal·lat un nou mòdul amb un bany de vapor a la platja de la piscina. I s’ha renovat tota la zona dels vestidors i dutxes.” 

També s’han dut a terme adequacions tècniques en el filtratge i la renovació de l’aigua de la piscina. A la zona de recepció i vestidors, s’han obert finestres per millorar la il·luminació i la ventilació natural dels espais. Amb la reforma integral dels vestidors, s’han substituït els banys, dutxes, rajoles i tot el material com ara els bancs, miralls i la il·luminació.  “Als vestidors de la zona de la piscina l’única cosa que no s’ha tocat és el terra. Tot el  que són parets i dutxes s’han canviat i s’han millorat- explica Andrés -  a nivell d’estructura és el mateix, quatre vestidors i un d’adaptat, però tot és més nou, més ampli i més confortable per als usuaris”.  Els abonats, com l’Emili Andreu, ja han notat els canvis: “A la piscina s’ha notat molt el canvi, i als vestidors també. La veritat és que tot i que de moment encara no està acabat del tot, la cosa va bé”.

Al pressupost municipal se suma també la inversió de l’empresa gestora del poliesportiu, Eurofitness, per renovar el material a la sala de màquines.  “A la sala de fitness tot el que són bicicletes, les cintes de càrdio, tot és material que hem reciclat d’altres centres, però que es troba en millors condicions del que teníem a les nostres instal·lacións”, comenta Andrés.

A la segona planta començaran ara les obres per rehabilitar tot el pavelló abans que finalitzi l’any. “Es canviarà tot el terra, que és un terra molt antic i es redistribuirà el tema de la paret – explica Andrés – ja s’ha millorat la ventilació natural de l’espai i s’està ignifugant i pintant tota l’estructura del sostre”.  La intenció dels gestors és millorar amb aquestes obres la comoditat dels usuaris existents i incentivar també l’arribada de nous usuaris.

Una antiga demanda veïnal

Els veïns de la Zona Nord van començar una campanya de mobilitzacions després de l’estiu del 2016, quan Eurofitness va  modificar l’horari i va tancar als migdies, a més d’avançar l’hora de tancament als vespres. L’Ajuntament va obrir un expedient a Eurofitness per aquest tema i es va recuperar l’horari anterior, encara que no totes les activitats dirigides. Aquest va ser el darrer gra de sorra que va fer que els veïns iniciessin una campanya per reclamar millores generals en un equipament amb problemes de desperfectes per falta de manteniment i algunes anomalies, com ara un aparell de raig UVA amb la revisió pendent de fa un any, i un sostre d’uralita en un pavelló amb humitats.

També hi havia desperfectes a la piscina, als vestidors, passadissos i a la sales de màquines. L’Ajuntament i l’IBE van crear una comissió de seguiment amb els veïns i veïnes per definir quines actuacions eren necessàries per millorar la situació del poliesportiu, al mateix temps que es comprometien a construir un equipament nou en una altra legislatura, amb el projecte que es defineixi en aquesta mateixa comissió.