Arrenca la temporada de platges

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament posa en marxa els serveis de vigilància, prevenció i informació ciutadana i lleure per als banyistes

Amb l'arribada del bon temps Barcelona dona el tret de sortida a la temporada mitjana de platges. Per garantir la seguretat dels banyistes i les seves necessitats, l'Ajuntament ha equipat i dotat de serveis els 4,5 quilòmetres de platges de la ciutat, entre la platja de Sant Sebastià fins a la zona de banys del Fòrum.

Arriba el bon temps. I un cop ja s'ha fet la llaurada i neteja prèvies de les platges de la ciutat  comença la temporada mitjana de platges. Per això, l'Ajuntament ja ha començat a equipar i dotar les platges de serveis per tal que es puguin utilitzar tant per banyar-s'hi com per prendre-hi el sol, tot garantint la seguretat, el salvament i l'assistència sanitària.

Durant aquests dies es farà un reforç de les tasques de neteja a les platges, atenent així l’increment d’usuaris i la posada en marxa de serveis i equipaments.  El dispositiu compta amb tres torns de brigades i quintuplicarà el nombre de papereres situades al llarg de la costa. A més, el consistori també ha activat per aquestes dates el servei de neteja de la superfície del mar amb tres embarcacions.

Els serveis de la temporada mitjana estaran en funcionament tots els caps de setmana del mes d'abril a partir del dia 8, així com del 10 al 17 coincidint amb la Setmana Santa i cada dia del mes de maig  per atendre els usuaris i banyistes que s'apropin a les platges del litoral barceloní. Durant aquests dies es posaran en funcionament els lavabos públics i les dutxes de totes les platges, així com les guinguetes. En total els usuaris disposaran de 126 lavabos públics, 97 dutxes i 17 guinguetes que oferiran servei de gandules i para-sols.

Amb la temporada mitjana també s'inicien les activitats obertes al públic al Centre de la Platja, situat a la platja de Somorrostro. L'espai ja va començar a funcionar l'1 d'abril com a punt d'informació però no ha estat fins aquest dissabte que s'hi ha programat la primera activitat familiar: un contacontes per a nadons. Totes les iniciatives que es fan al centre estan relacionades amb el món marí i la cura del medi ambient.

A causa del desgast i envelliment, aquesta temporada s'estan renovant les tarimes del passeig Marítim en el tram entre la platja de Sant Sebastià i la platja de Sant Miquel. Es col·locarà una nova tarima de fusta tecnològica més preparada per a les agressions externes d'aigua, sol i sorra a què està exposada. Per altra banda, per culpa dels forts temporals que ha viscut al litoral barceloní el gener passat, el paviment de fusta de la zona de banys del Fòrum està en molt mal estat. Actualment el consistori ha obert la fase d'adjudicació de les obres d'arranjament d'aquesta zona, per garantir la seguretat dels usuaris.

A més, aquest any s'està millorant el sistema de megafonia de les platges, amb la instal·lació de 15 noves columnes  a les platges de Bogatell, la Mar Bella, la Nova Mar Bella i Llevant tot fent-hi millores i una renovació del sistema.

Zona per a gossos a la platja de llevant

Pel que fa a la  platja de gossos, que l'any passat va ser tot un èxit,  els usuaris s'hauran d'esperar fins el 1 de juny.  Aquest dissabte, però, alguns l'han trobat a faltar i creuen que hauria d'estar activa durant tot l'any. A la platja de Llevant, i també a la resta, s'hi han vist gossos corrent per la sorra durant el matí tot i que ja hi tenen prohibit l'accés els caps de setmana. Està previst que la zona per a gossos de la platja de Llevant estigui en funcionament fins al 25 de setembre. En total, tindran un espai de 1.250 metres quadrats, amb un aforament limitat a 100 gossos per raons de seguretat. Només podran accedir-hi aquells gossos que estiguin identificats amb microxip.