L’Ajuntament diu ara que treballa per evitar l’enderroc de La Carboneria

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha assegurat que l'Ajuntament treballa amb la propietat per evitar l'enderroc de La Carboneria. Ho ha dit el mateix dia que el regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy, ha restat importància a la finca. En una entrevista al 'BTV notícies matí', ha assegurat que creu que "no té prou valor per ser catalogada". La Carboneria va ser desallotjada al febrer després d'haver estat okupada més de cinc anys.

Antoni Vives ha assegurat a la Comissió d'Hàbitat Urbà que l'Ajuntament manté converses amb la propietat perquè "vegi la importància d'aquesta finca i no la tiri a terra". Vives s'ha mostrat optimista amb la negociació, tot i que l'edifici no està catalogat.

Aquest mateix dimecres, el regidor de l'Eixample, Gerard Ardanuy, havia dit a l'entrevista del 'BTV notícies matí' que no existeix cap ordre per tirar a terra la casa Tarragó, més coneguda com La Carboneria. El regidor ha assegurat que l'Ajuntament ha autoritzat enderrocar les escales interiors de la finca i tapiar-ne els accessos, i no tot l'interior de l'edifici com s'havia afirmat. Ardanuy ha deixat a l'aire, però, la demolició de la finca en un futur. Diu que en cas que la propietat demani fer-ho, la Comissió de Manteniment de l'Eixample haurà de pronunciar-se i decidir si autoritza l'obra o no.

Sobre la catalogació de la finca, també s'hi a referit i ha afirmat que La Carboneria no té elements suficients per obtenir aquesta categoria. Tot i que això, ha afegit que "ho decidiran els experts i no els polítics". L'immoble va ser un dels primers projectes de l'Eixample de Cerdà i antigament hi passava per darrere el camí de ronda.