Aprenen a fer ràdio durant l’hora del pati

A l'Institut Ferran Tallada, del Carmel, els alumnes poden participar en l'elaboració d'un programa de ràdio durant l'hora del pati. És una de les propostes que ofereixen des del projecte Fem patis, una iniciativa per dinamitzar l'estona de descans amb una activitat diferent cada dia de la setmana. També hi ha tallers de dibuix, de discjòqueis o de hip-hop.

Aprofitar l'hora del pati perquè aquells alumnes que ho vulguin puguin viure noves experiències. Per exemple, fer un programa de ràdio. Aquest és l'objectiu del projecte Fem patis, organitzat per l'Institut Ferran Tallada, al barri del Carmel, per dinamitzar les estones de lleure al centre. Els estudiants preparen el programa en els dies previs i després s'emet en directe, per internet, a partir de les 11 i durant mitja hora. Són ells qui decideixen els continguts, que, això sí, han d'estar relacionats amb el dia a dia de l'institut.

Però el programa de ràdio és només una de les activitats que proposen des del Ferran Tallada en el marc d'aquesta iniciativa. També hi ha tallers de dibuix, de discjòqueis o de hip-hop, i l'oferta va variant en funció de la demanda dels alumnes. El projecte també serveix per dotar de noves eines els professors per conèixer el comportament dels nois i noies fora del context estricte de la classe.