Appsistència Castellera, la nova aplicació dels Castellers de la Vila de Gràcia

Els Castellers de la Vila de Gràcia han estrenat aplicació: Appsistència Castellera. Amb aquesta nova eina per al mòbil els de la camisa blava tenen un canal de notícies, un servei per avisar de l’assistència als assajos o poden confirmar la presència a les actuacions. D’aquesta manera, els castellers poden millorar la tasca que fa la tècnica només prement la pantalla del telèfon.

La idea va començar canviant un full d’assistència per un ordinador. Aquest procés va permetre treballar amb més comoditat, però es continuava necessitant que una persona de la colla estigués pendent d’apuntar qui arribava i qui marxava dels assajos. Per als castellers és molt important saber l’assistència de la colla per organitzar els castells que s’han de provar o portar a plaça. Per això, la segona fase del projecte va consistir a instal·lar dues tauletes al local, una és per confirmar la presència a l’assaig del dia, i l’altra per fer el mateix en les actuacions.

L’última fase és la nova aplicació per a mòbils: l’Appsistència Castellera. Amb aquesta nova eina qualsevol casteller, des del seu dispositiu, pot dir si assistirà o no a l'assaig o a l'actuació i rebre notícies. La tècnica pot treballar més còmodament, ja que pot saber amb qui comptarà per dissenyar les pinyes, els folres o els troncs. Segons expliquen els castellers, és bàsic saber quines persones hi seran, però és més important saber qui no vindrà a través del mòbil, perquè els que hi van ho indicaran a través de les tauletes.

A més, d’ajudar la tècnica, la nova aplicació vol fomentar la participació amb promocions que premiïn la bona assistència, ja que totes les dades queden registrades a l'historial de cada usuari. Els Castellers de la Vila de Gràcia expliquen que de moment hi ha hagut molt bona acollida amb més de 300 descàrregues i més de 250 castellers graciencs que ja la tenen. Altres colles castelleres també s’han interessat pel funcionament d’aquesta aplicació, que es vol millorar amb noves possibilitats perquè vagi més enllà de les necessitats de l'àrea tècnica.