Un any de Paco Alcácer al Barça

El 8 de setembre del 2016 Alcácer va ser presentat com a jugador blaugrana

Paco Alcácer va signar amb el FC Barcelona el 30 d'agost del 2016, precisament el dia del seu aniversari. El jugador de Torrent, però, no va ser presentat fins a una setmana més tard. Amb l'arribada d'Alcácer, el Barça volia un recanvi de garanties per a la tripleta formada per Messi, Suárez i Neymar, un objectiu que no es va acabar d'aconseguir.

Quan va arribar al club blaugrana, Paco Alcácer va assegurar que "és molt bonica aquesta experiència. Estant al costat de Luis, Leo o Neymar aprendré molt tant en àmbit esportiu com personal".

L'aprenentatge d'Alcácer no el sabem, però l'aposta de la directiva i la secretaria tècnica blaugrana pel jugador era evident. El club va pagar al València 30 milions d'euros més dos de variables i va signar un contracte amb el de Torrent fins al juny del 2020 i una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros.
La jugada del Barça, però, no ha acabat de sortir del tot bé. Alcácer ha participat en un any en 31 partits. Ha jugat 1.507 minuts i ha marcat vuit gols. Molt lluny de la seva faceta golejadora, quan amb el València Mestalla marcava gols a la Segona Divisió B.