Animalistes i taurins reaccionen a la sentència del TC que anul·la la prohibició de toros a Catalunya

Les reaccions a la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la prohibició de curses de toros a Catalunya no s'han fet esperar. Des de la plataforma Prou!, que va impulsar la ILP per eliminar les curses, asseguren que "és un dia trist per a la democràcia" i han anunciat que recorreran contra la resolució a tribunals internacionals. En canvi, les entitats taurines estan satisfetes i reclamen que es respecti la sentència.

El portaveu de la plataforma Prou! Leonardo Anselmi, assegura que aquest dijous "és un dia trist per a la democràcia i no per als animals". Alerta que s'han vulnerat els drets de participació de la ciutadania, ja que el Parlament va prohibir les corrides de toros el juliol de 2010, arran d'una iniciativa legislativa popular (ILP) que va promoure aquesta entitat. Anselmi ha explicat que recorreran contra la resolució a tribunals internacionals superiors i que posaran en marxa diversos mecanismes per reformar la llei de protecció dels animals.

Des de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya, Marco March assegura que la seva reacció és "d'alegria" i celebra que "per fi el Tribunal Constitucional ens dóna la raó després de sis anys". March recorda que "ara cal respectar la llei" i que el Grup Balaña, que és el propietari de La Monumental, pugui fer curses de toros "amb normalitat".