L’ANC considera que l’independentisme ha guanyat les eleccions

Agustí Alcoberro valora els resultats com una “victòria de la ciutadania davant un cop d’estat”

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha llegit els resultats de les eleccions com una victòria independentista, un triomf que considera "doblement merescut" per la situació en què es troben Puigdemont i Junqueras, dels quals ha destacat l'absència durant la jornada electoral.

Alcoberro ha subratllat també que les xifres serveixen per revocar l'article 155: "La ciutadania de Catalunya ha ratificat la república que van votar en el referèndum de l'1-O". El dirigent de l'Assemblea també ha reclamat l'alliberament dels presos i el "lliure retorn dels membres del govern que es troben a l'exili", així com que es posi punt final a les accions judicials contra membres de la Mesa i del Parlament.

Recompte alternatiu

Durant el recompte, l'entitat independentista ha fet una crida a voluntaris i apoderats en el moment en què han tancat les urnes per arrencar un recompte paral·lel, amb la voluntat de garantir el resultat. Per fer-ho, els ha demanat que a través de Twitter facin servir tres etiquetes que, combinades, han de permetre determinar els resultats del recompte paral·lel.

A mesura que han anat passant els minuts, la xarxa s'ha omplert d'imatges per contribuir al recompte de l'ANC, els CDR i la CUP. Les primeres xifres de vots escrutats han seguit el mateix camí que el recompte oficial, però a partir del 10 % de l'escrutini s'han anat separant perquè avançaven a velocitats diferents. Tot i que les xifres oficials han donat la victòria a Ciutadans, el formatget de l'ANC no ha tret en cap moment del lideratge JxC.