Amnistia es concentra davant del Consolat dels EUA contra el veto migratori de Trump

Enviaran una fotografia a congressistes nord-americans per demanar-los que frenin les seves polítiques

Una quarantena de voluntaris d'Amnistia Internacional s'ha manifestat davant del Consolat dels Estats Units a Barcelona per demanar que es frenin les polítiques migratòries del president nord-americà, Donald Trump. Els participants s'han vestit d'estàtua de la Llibertat i en els pròxims dies enviaran una fotografia als congressistes dels EUA per exigir-los que anul·lin definitivament aquest veto amb mesures legislatives.

La mobilització, en la qual han participat membres de l'Escola d'Actors de Barcelona, s'emmarca dins d'una acció global que l'organització està fent a tot el món un dia abans del Dia Internacional de les Persones Refugiades. L'objectiu principal, segons ha explicat la coordinadora d'Amnistia Internacional a Catalunya, Adriana Ribas, és mostrar suport a les persones refugiades "amenaçades per les polítiques del president Donald Trump".

Amnistia Internacional denuncia que el govern de Donald Trump ha intentat posar en pràctica "mesures que prohibeixen l'entrada als Estats Units de nombroses persones procedents de països de majoria musulmana", com l'Iran, Líbia, Síria, Somàlia, Sudan i el Iemen. Aquesta mesura ja ha estat aturada pels tribunals del país, però el moviment de defensa dels drets humans assegura que només pot ser anul·lada definitivament "amb mesures legislatives".

"Amb aquesta acció, recordem als congressistes nord-americans que les decisions del govern dels EUA poden trencar i separar famílies senceres i violen drets de persones vulnerables", ha apuntat RIbas. Amnistia Internacional ha obert una ciberacció adreçada a Trump que ja ha aconseguit més de 32.000 firmes.