Amics de la Gent Gran denuncia l’estigma de la vellesa a la RAE

1.500 voluntaris repartiran roses i llibres el dia de Sant Jordi en la 19a edició de la campanya “Roses contra l’oblit”

Aquest Sant Jordi l'associació Amics de la Gent Gran demana que es canviï la definició de "vellesa" del diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua. Considera que és estigmatitzant i per això proposarà a la ciutadania que faci les seves definicions a través de les xarxes socials. A més, l'entitat vendrà 17.500 roses solidàries. La recaptació es destinarà a l'acompanyament de persones grans, una tasca que l'entitat porta a terme des de fa 30 anys.

"Achaques, manías, actitudes propias de la edad de los viejos". Aquesta és una de les accepcions de la paraula "vellesa" del 'Diccionari de la llengua espanyola', de la RAE. Es tracta d'una definició que estigmatitza aquest col·lectiu, segons l'associació d'Amics de la Gent Gran. Per això l'entitat engega la campanya "Per Sant Jordi, reescrivim la vellesa". A través de l'etiqueta #ReescrivimLaVellesa demanen a la ciutadania que proposi definicions de vellesa a les xarxes socials.

Diumenge, 23 d'abril, durant la diada de Sant Jordi, l'entitat manté la campanya "Roses contra l'oblit", que arriba a la 19a edició. Enguany més de 1.500 voluntaris repartiran roses i llibres a persones grans que ja reben acompanyament durant l'any. Dos dies abans, el 21 d'abril, es regalaran roses naturals a 2.180 persones grans que viuen en 38 residències.

A més, es posen a la venda 17.500 roses solidàries fetes de feltre i roba pels joves del projecte Formació i Inserció Laboral (FIL) de la Fundació Pare Manel. La recaptació es destinarà de manera íntegra a programes d'acompanyament. Tot plegat en l'any que l'entitat celebra els 30 anys al servei de la gent gran.