Amics de la Rambla denuncia que els clubs cannàbics capten turistes al carrer

El president de l’entitat, Fermí Villar, també demana més fermesa amb els llauners, a qui relaciona amb la prostitució i el tràfic de drogues

En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, el president d'Amics de la Rambla, Fermí Villar, ha demanat a l'Ajuntament que, al marge del concurs internacional d'idees que ha convocat per remodelar el passeig, comenci a fer-hi "actuacions ja per millorar-la". La principal demanda dels veïns és una major presència policial a les nits. Villar ha assenyalat els captadors de clubs cannàbics i els llauners com els principals problemes de seguretat ciutadana.

El president d'Amics de la Rambla ha denunciat que "els captadors de clubs cannàbics ofereixen els seus serveis als turistes mentre caminen pel carrer". Segons ha explicat, "et fan soci al moment", per la qual cosa ha subratllat "la dificultat de denunciar aquesta il·legalitat", que ha qualificat de "complicadíssima". "És una mica un territori sense llei", ha dit Villar, que ha puntualitzat que "els clubs cannàbics són legals, però amb unes condicions que no s'estan acomplint". I ha afegit que "la Guàrdia Urbana ho sap, però fins que no es faci algun canvi en la normativa no hi ha res a fer".

Fermí Villar també ha lamentat les "limitacions" que tenen els agents de la policia municipal "per fer complir segons quines normatives". En aquest sentit, ha posat com a exemple "els venedors de llaunes ambulants", que ha assegurat que "són els que donen més problemes". El president d'Amics de la Rambla ha denunciat que, sovint, els llauners només són sancionats amb "petites multes econòmiques" i ha afirmat que alguns estan relacionats amb altres fets delictius. "Es comença amb una llauna i es deriva cap al tràfic de drogues o, fins i tot, amb connexions amb la prostitució", segons ha dit.

Pel que fa a la prostitució, Villar ha criticat el fet que "a les persones que ofereixen sexe no se'ls persegueix, però tampoc no s'estan sancionant els qui demanden serveis sexuals".

Escolteu-ho aquí: