Amenaça de vaga als autobusos de Barcelona per la sanció de TMB a un conductor

TMB l’acusa d'”incompliments reiterats” i el conductor ho atribueix a la reducció dels temps per línia i imprevistos com el cobrament de bitllets als turistes o l’entrada i sortida de maletes

Un conductor d'autobús de la línia 46 de TMB -que uneix la plaça d'Espanya amb l'aeroport del Prat- ha estat sancionat amb quatre dies sense sou i feina per part de la direcció de l'empresa. Els sindicats consideren que el treballador no ha incomplert amb la seva responsabilitat professional i que els retards es deuen a la reducció dels temps orientatius per trajecte i el volum elevat de turistes de la línia. Amenacen que, si la direcció no es fa enrere amb la sanció, convocaran una vaga per a finals de juny.

Pels sindicats, aquesta sanció és només "la punta de l'iceberg" d'una tendència que creix a la reducció dels horaris previstos per algunes línies i la dificultat per prestar el servei "en les condicions adequades de seguretat i atenció a l'usuari". Els representants dels treballadors asseguren que es veuen obligats a avançar altres autobusos o a superar els límits de velocitat permesos per no acumular retards. Per això demanen a l'empresa que retiri la sanció al treballador i que, si no ho fan, convocaran a una vaga que podria produir-se a finals de juny.

La direcció de TMB ha defensat a betevé la decisió de sancionar el treballador. Asseguren que les condicions de la línia són iguals per a totes les circulacions i els 25 conductors diferents que hi treballen cada dia. Segons l'empresa, la sanció s'ha tramitat a un conductor concret per retards "reiterats i injustificats" en ocasions "de més de 20 minuts", que es van produir durant sis dies del mes de maig. TMB atribueix al conductor una "falta menys greu", que segons el conveni correspon a una sanció de quatre dies de suspensió de sou i feina.