“Amb la Festa del Cine intentem recuperar espectadors i agrair als que són més fidels”

La directora del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, Pilar Sierra, critica que l’IVA segueixi en el 21 % per les sales de cinema

Els dies 8, 9 i 10 de maig les entrades per anar al cinema costaran només 2,90 euros. Els preus de la Festa del Cine són un reclam per a molts espectadors: l'any passat hi van assistir prop d'1,7 milions de persones. Tot i l'elevat nombre d'assistents, Sierra explica que "no seria assumible per als empresaris de cinemes obrir una sala a aquests preus de forma habitual".

D'una entrada de nou euros, el propietari de la sala de cinema se'n queda entre dos i tres, menys del 33 % del cost de l'entrada. La major proporció se l'enduen els distribuïdors -al voltant del 50 %- i també l'Estat, amb l'IVA del 21 %. En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, la directora del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya ha lamentat que se segueixi gravant amb aquest tipus impositiu la seva indústria.

"El cinema és l'activitat cultural que té més espectadors però també la que es penalitza més." Segons Sierra, que no se'ls hagi rebaixat l'IVA cultural al 10 % "és una discriminació contra els 100 milions d'espectadors de cinema", i també ha afirmat que és una qüestió de manca de "voluntat política".

Per això, Sierra ha destacat la importància de fer ofertes com la Festa del Cine per donar les gràcies als que segueixen anant al cinema i per motivar la gent que hi ha deixat d'anar a tornar-hi. A part de la Festa del Cine, Sierra ha remarcat l'esforç de les sales per fer altres tipus d'ofertes que s'apliquen de forma més constant.

Escolteu aquí l'entrevista sencera: