Amazon torna a invertir a Barcelona, aquest cop en un centre d’investigació

La multinacional nord-americana ha escollit la capital catalana per desenvolupar la intel·ligència artificial

El 22@ ha tornat a ser el lloc escollit per Amazon per encetar un nou projecte. En aquesta ocasió es tracta d'un nou centre d'investigació i desenvolupament centrat en la intel·ligència artificial. El projecte, que començarà a funcionar el primer semestre del 2018, ha de generar 100 llocs de feina d'alta qualificació per a científics i enginyers.

El centre estarà ubicat al mateix lloc que el Seller Suport Hub, l'organisme a través del qual Amazon assistirà petites i mitjanes empreses del sud d'Europa a partir de principis de l'any vinent. L'edifici en qüestió, que actualment es troba en construcció, està ubicat a la cruïlla del carrer de Badajoz amb el carrer de Tànger.

L'aprenentatge automàtic (o "machine learning") és una branca de la intel·ligència artificial que posa en el punt de mira els patrons dels usuaris. A través d'aquesta anàlisi extreu prediccions molt precises. L'habilitat per preveure la demanada dels clients, la traducció d'informació o el reconeixement de veu són algunes de les eines que l'empresa guanyarà a través del desenvolupament d'aquesta ciència.