Amadeu Recasens anuncia un canvi de model de seguretat a la ciutat

El nou comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, promourà un canvi de model integral a la seguretat basat en la proximitat, i ha avançat que algunes modificacions ja han començat a aplicar-se. El responsable polític de la Guàrdia Urbana ha afegit que aquests retocs afectaran tot el cos policial, inclosa la unitat antiavalots. Els sindicats majoritaris li han reclamat una reunió urgent.

Recasens ha presentat la necessitat d'entendre la seguretat més enllà de la policia, i ha expressat la seva voluntat d'implicar-hi tots els agents socials. Sobre el dispositiu preparat per a la matinada de dimecres a les platges, després de la revetlla de Sant Joan, ha afirmat que serà el mateix que el de l'any passat.

El comissionat de Seguretat ha reconegut que, actualment, s'estan produint "algunes disfuncions" que ha atribuït a problemes pressupostaris, derivats de l'encariment de les hores extres. En aquest sentit, ha expressat que està "en vies de solució".

Amadeu Recasens ha negat que hi hagi "dissidències" a la Guàrdia Urbana com a cos perquè està "jerarquitzat", i ha explicat que si hi ha algú amb opinions diferents mirarà de reunir-s'hi. Recasens ja s'ha trobat amb els comandaments de la Guàrdia Urbana, i aviat ho farà amb totes les unitats.

La reacció dels sindicats

Els sindicats majoritaris de la Guàrdia Urbana ja han reclamat a Recasens asseure's a parlar del nou canvi de model. En una carta conjunta dirigida al mateix comissionat de Seguretat, el SAPOL, Comissions Obreres i la UGT demanen diàleg amb la base del cos. Sol·liciten una reunió urgent per tractar, diuen, temes que preocupen la plantilla. Volen saber, per exemple, com es resoldrà la qüestió de les hores extres, que s'han deixat de fer.