Alumnes d’integració social reflexionen sobre la identitat de les persones amb una artista

Estudiants d'un mòdul d'integració social de l'Institut Ferran Tallada, del Carmel, han visitat l'exposició "Atemporales", de l'artista sevillana Zisis. Els ha ensenyat les tècniques que ha fet servir en la mostra per reflexionar sobre com les persones construeixen la seva identitat. Principalment, els retrats fets a partir de fotografies superposades de cares diverses.

Els rostres fets a partir de la superposició d'imatges de diferents persones són el que més ha impactat els alumnes del Grau Superior d'Integració Social de l'Institut Ferran Tallada, del Carmel, que han visitat l'exposició "Atemporales", de la fotògrafa i dibuixant sevillana Zisis. De fet, ha estat l'artista qui ha explicat als estudiants les tècniques de fotografia, dibuix i serigrafia que ha fet servir per fer la mostra però, sobretot, el concepte que vol explicar.

Isabel Carmona, "Zisis", presenta una reflexió sobre com les persones creen la seva identitat. Defensa que s'articula a partir de la nostra relació amb altres persones, objectes i situacions que ens condicionen. També reivindica que, avui dia, la gent no es fixa en qui té al voltant. Per això, una de les activitats que han fet els nois ha estat fer el retrat, a llapis, d'un company. L'artista també ha fotografiat tots els alumnes i s'ha compromès a presentar-los quin rostre sorgeix del retrat col·lectiu de tota la classe aplicant la seva tècnica.