Els alumnes de l’IED recreen dos habitatges a la plaça de la Virreina

L’objectiu d’aquesta activitat és entendre les dimensions reals dels espais i establir un vincle entre el disseny i les persones

L'Escola Superior de Disseny Barcelona ha organitzat una activitat al carrer amb què volen remarcar l’estreta relació que hi ha entre els dissenyadors i els usuaris finals. L’objectiu és que els alumnes entenguin la importància que tenen les persones en el moment de pensar els espais i productes del futur. Per això, han experimentat en el seu entorn: recreant dos habitatges a la plaça de la Virreina.

Els alumnes del Títol Superior de Disseny d'Interiors i de Disseny de Producte de l'IED Barcelona han recreat la planta de dos pisos a mida real. Ho han fet amb cintes de colors enganxades a terra amb què marcaven els perímetres, els murs o les finestres. La intenció de l'activitat és que es facin una idea de com es traslladen els projectes del paper a la realitat i establir un vincle més estret entre el disseny i els usuaris finals. 

La proposta neix com una confluència de diferents assignatures i àrees d’estudi de l’IED que s’han posat d’acord per treballar en aquest projecte. La primera fase ha estat d’anàlisi: els alumnes han buscat els plànols dels edificis i han conegut la història de Gràcia i de l’urbanisme de la ciutat. Després, ho han posat en pràctica en la jornada a la plaça de la Virreina, en què els veïns també podien baixar mobles i objectes per participar de la decoració d’aquests habitatges.

Els qui han tirat endavant aquest projecte són estudiants de primer curs. Per la Valentina Loffa, que n'és alumna, “així ens adonem des del principi dels espais reals amb els quals treballarem”.