Alumnes de primària de les Corts presenten els seus treballs de recerca a la UPC

El Fòrum de Recerca de les Corts té com a objectiu donar a conèixer la feina d’investigació que es fa a les escoles del districte

El Fòrum de Recerca de les Corts és tot un clàssic al districte i aquest any arriba a la 18a edició. L'organitzen el Centre de Recursos Pedagògics de les Corts i el Consorci d'Educació i té com a objectiu donar a conèixer a la comunitat educativa la tasca que es fa a les escoles a favor de la investigació. Hi ha tres modalitats: primària, ESO i batxillerat i avui ha estat el torn dels més petits.

La presentació dels treballs s'ha fet a la sala d'actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona. Francisco Fernández, del Centre de Recursos Pedagògics de les Corts, explica que la modalitat de primària és diferent a les d'ESO i batxillerat, ja que són les mateixes escoles les que decideixen quins són els millors treballs per exposar davant dels companys d'altres centres, mentre que a les modalitats d'ESO i batxillerat hi ha un jurat, en alguns casos formats -fins i tot- per professors de la UPC.

Segons  Fernández, per als alumnes de primària haver d'exposar els seus treballs davant d'un auditori ple amb més de 300 persones ja és tot un premi. Per això, molts ho viuen amb molts nervis tot i haver passat un procés de selecció previ a la mateixa escola.

A banda de mostrar els treballs, el Fòrum també serveix perquè els alumnes de primària perdin la por de presentar els seus treballs en públic, aprenguin a treballar en equip i segueixin apostant per la recerca en la resta de la seva vida educativa. A més, els alumnes de les diferents escoles poden fer intercanvis d'experiències, ja que després de cada exposició hi ha un torn obert de preguntes.