Una altra processó dels legionaris camuflada com a manifestació?

La Germandat dels Cavallers anuncia que assistirà el 22 d’abril a una concentració “contra la cristianofòbia”

El 2016 els legionaris van burlar la prohibició de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat d'organitzar una processó, fent-la dins una manifestació en defensa de la llibertat religiosa. La responsable de la convocatòria va ser la plataforma MásLibres, impulsada per Hazte Oír. En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, el president de la Legió de Barcelona ha explicat que el 22 d'abril la Germandat dels Cavallers Legionaris assistirà a una manifestació contra la cristianofòbia. Segons Cañadas, MásLibres torna a ser la responsable de muntar-la, però l'entitat ha negat estar-hi al darrere.

Cañadas ha assegurat que "els legionaris sortirem vestits de civils" i no amb l'uniforme militar perquè "no ens manifestarem com a col·lectiu". El president de la Legió Urbana de Barcelona ha explicat que l'han convocat "en contra de la cristianofòbia, en favor de la llibertat de culte i per la llibertat d'expressió". En aquest sentit, ha lamentat que "Barcelona està plena de cartells que diuen que l'única església que il·lumina és la que crema", la qual cosa ha qualificat d'"apologia" de la violència.

 

Segons Cañadas, "el que hi haurà és una manifestació, no una desfilada". D'aquesta manera, ha volgut desvincular aquesta mobilització del fet que l'any passat l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat censurés la processó de Setmana Santa que feien els antics legionaris des de feia dos anys. En aquella ocasió, van acabar manifestant-se, acompanyats d'un miler de persones.

El president de la Legió Urbana de Barcelona també ha denunciat que "som un col·lectiu perseguit pels independentistes". Segons Cañadas, "no ens deixen sortir al carrer, no podem fer les nostres activitats normals i corrents".

Escolteu-ho aquí: