Bosch escenifica el trencament amb el govern municipal: “Avui no investiríem Ada Colau”

El líder republicà posa a l’executiu de BComú i el PSC “un suspens global” a meitat de mandat

El president del Grup Municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha assegurat que si avui hi hagués un nou debat d'investidura, els republicans no votarien a favor d'Ada Colau, tal com van fer el juny del 2015. Ho ha dit en una conferència de balanç de mig mandat, en què ha dit que el govern "no funciona prou". Per Bosch, l'executiu de Colau "ha decebut" en temes bandera de la campanya electoral, com l'habitatge i el turisme, i per això li ha posat "un suspens global". De fet, Bosch només ha aprovat les mesures pactades amb ERC.

Tot i haver-li donat suport en la investidura, Alfred Bosch ha assegurat que s'ha produït un "trencament" amb el govern Colau perquè "no resol els problemes importants de la gent" i ha posat en dubte que "vulgui comptar amb tothom". D'una banda, ha criticat que per Colau "el partidisme pugui anar al davant del sentit de ciutat" i que anteposi els "sermons a la solució dels problemes". En aquest sentit, Bosch ha qualificat la presa d'algunes decisions (com la rescissió del contracte de Glòries) com a "eslògans".

D'altra banda, el líder republicà ha titllat l'executiu de "no saber gestionar l'espai públic" i ha lamentat que no s'hagin resolt qüestions com la massificació turística o l'augment de preus del lloguer, fet que ha dut Bosch a posar un "suspens global" a Colau. Alfred Bosch també ha aprofitat la conferència per erigir-se com a opció que fuig "del partidisme i el personalisme" i basada en el "barcelonisme". El republicà també s'ha ofert com a opció als votants comuns descontents amb Colau, "fins i tot els que no es consideren independentistes".