Alegria continguda i augment de reserves, efectes de les noves estrelles Michelin

L'equip del restaurant Disfrutar, situat al carrer de Villarroel, ha celebrat la seva primera estrella Michelin amb "alegria continguda". Aquest dijous la cuina no s'ha aturat ni un moment i tampoc ho han fet els telèfons: han augmentat les reserves i també les trucades per felicitar els guanyadors. En total, la guia francesa va repartir 26 estrelles a 22 restaurants de la ciutat.

Triar els pèsols, escaldar-los i posar-los ràpidament en aigua amb gel. O bé donar forma al formatge en pols amb dues culleretes de postres. I, en un altre angle de la cuina, tallar amb cura els alvocats. Aquestes eren algunes de les escenes que es produïen aquest matí al restaurant Disfrutar, on l'equip de cuina, format per una vintena de persones, treballava amb un posat seriós per aconseguir aquesta gastronomia d'excel·lència per la qual han estat premiats. Els fogons s'han encès de bon matí i a dos quarts d'una del migdia ja anaven a tot gas.

Van obrir fa menys d'un any, el 8 de desembre de 2014, però el guardó no els ha sorprès perquè, de fet, eren a totes les travesses. "Ho hem celebrat amb molta alegria però continguda perquè ho vam saber ahir a la nit, vam fer una copeta de cava amb tots els treballadors", explica un dels copropietaris, Eduard Xatruch. Els propietaris són tres ex-Bulli, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que van treballar de ben a prop durant 16 anys. L'empremta d'aquella etapa es pot veure ara en un estil culinari que busca la "creativitat" i també "aportar coses noves, que la gent se sorprengui per una proposta gastronòmica diferent", afirma Xatruch.

També es va endur una nova estrella Michelin el restaurant Hoja Santa, regentat per Albert Adrià i Paco Méndez. Des del seu local de l'avinguda de Mistral ofereixen gastronomia mexicana però alerten que "no és un mexicà normal" perquè no ofereixen "nachos o burritos" sinó elaboracions pròpies d'estats com Puebla, Chiapas o la península del Yucatán, explica Méndez. Van obrir fa tot just un any i veuen el reconeixement de la guia francesa com una oportunitat per evolucionar.