Albiol respon Pisarello amb una piulada polèmica

Colau, Vidal i Bosch, entre els representants municipals que han titllat el tuit de “xenòfob”

El president del Partit Popular Català, Xavier García Albiol, ha respost amb una piulada la crida de Pisarello a participar al referèndum de l'1-O amb un "sí crític". El líder dels populars li ha demanat que sigui "una miqueta més agraït amb el país" que, afegeix, li "va oferir acollida i una oportunitat". Aquest comentari ja ha tingut moltes reaccions a la xarxa, també per part de representants dels grups municipals i de la mateixa alcaldessa, Ada Colau, que l'han titllat de "xenòfob".

L'alcaldessa, Ada Colau, en una piulada que inclou una pregunta dirigida al Partit Popular ha titllat el tuit de "xenòfob", i ni de bon tros ha estat l'única.

.@Albiol_XG hazte así, que te ha salido un tuit muy xenófobo.

El tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, també l'ha criticat. Considera que es tracta d'un comentari "inacceptable" i ha afegit que Catalunya s'ha construït "entre tots/es, per molt que no li agradi". La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha lamentat que la xenofòbia es fomenti "des de la política institucional" i ha escrit que és "intolerable normalitzar una actitud així".

El president del Grup d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, també ha carregat contra la piulada d'Albiol. Ha mostrat el seu suport a Pisarello i ha apuntat que "el racisme, la xenofòbia i l'odi són residuals a Catalunya".