Alberto Fernández: “Qui ordia en urdú dins del PSC per promoure el vot de pakistanesos?”

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat explicacions al PSC per suposades irregularitats en les primàries obertes de dissabte passat i la polèmica pel vot de pakistanesos. "Qui ordia en urdú dins del PSC?" s'ha qüestionat amb ironia el líder del PP. També han criticat el procés de primàries al PSC des d'Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), que les veuen "poc transparents".

"El vot de pakistanesos no és només un exemple de mala praxi, és molt més", ha sentenciat Alberto Fernández Díaz, l'endemà que l'autoritat electoral de les primàries reconegués "praxis incorrectes" en el procés. El líder del PP ha reclamat explicacions al partit més enllà de parlar de males praxis. "El PSC ha d'explicar qui promovia la votació de pakistanesos quan aquests immigrants ni sabien ni per què ni on ni què havien de fer amb el seu vot" ha demanat Fernández Díaz.

D'altra banda, el president del Grup Municipal d'Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha acusat els socialistes de promoure unes primàries amb "un resultat opac". Portabella ha explicat que els estatuts d'Esquerra inclouen la necessitat de fer primàries si hi ha més d'un candidat, i ha defensat que s'han de fer de manera transparent i àmpliament participativa. "No podem acceptar que ara es qüestionin les primàries perquè qui les ha fet per primera vegada no les ha fet de manera transparent i nítida". Per això, Portabella ha exigit al PSC que resolgui les possibles irregularitats perquè, ha afegit, aquestes "afecten la credibilitat dels partits i de la política".