El blog d’una enamorada de Barcelona

L'Alba Vendrell és filla de la Dreta de l'Eixample, però està enamorada de tot Barcelona. I ha demostrat que la coneix molt bé: des de fa un any i mig publica ressenyes de carrers, establiments i racons curiosos al seu blog 'La BCN que me gusta'. Defensa que la modernitat d'aquesta ciutat no es construeixi oblidant-ne el passat.

Al número 59 del carrer de Girona trobem, des de fa més de 90 anys, la Granja Vendrell. Quatre generacions de la família que la regenta han viscut allà o bé a l'edifici del costat. Tots coneixen molt bé el barri de la Dreta de l'Eixample. Però una de les besnetes, Alba Vendrell, graduada en Turisme, ha optat per anar una mica més enllà i escriure un blog sobre tot Barcelona.

'La BCN que me gusta' és alhora una agenda i un blog de viatges pels racons més interessants de Barcelona i la rodalia. Vendrell hi fa recomanacions tant de llocs per visitar com d'activitats on participar. Sempre il·lustrades amb imatges que acostumen a ser reportatges fotogràfics de la visita que hi ha fet ella, sovint acompanyada de sa germana. Però textos i fotos són obra de la mateixa autora, a qui no només li agrada escriure sinó que també és aficionada a la fotografia.

Va obrir el blog en un moment que estava sense feina i tenia molt temps lliure, però ara que treballa continua publicant-hi amb força regularitat. Vendrell se sent satisfeta per la resposta que obté dels seus lectors, que de vegades també l'ajuden a descobrir la història de l'indret del què està parlant. De fet, autora i lectors formen part de la blogosfera barcelonina, que anem descobrint a partir del directori de blogs Barcelonasfera. Vendrell també ha participat en les activitats dels Caçadors d'Hermes.