“Al Poblenou hi ha hagut un esfondrament físic, però també un esfondrament social”

Els veïns estan preocupats pels efectes, físics i socials, de les obres de construcció de diversos hotels al barri

El president de l'AV Poblenou, Salvador Clarós, ha explicat que les esquerdes aparegudes en un edifici del carrer de Llull no són un fet aïllat al barri. "Problemes d'estructura en el terreny i en edificis quan s'han fet obres que afecten el subsol n'hi ha hagut més" ha dit al programa 'bàsics'. Ha afegit que igual que les obres tenen "efectes físics sobre el terreny", la concentració d'hotels al barri "també té efectes socials".

Clarós ha afirmat que l'associació de veïns vol intervenir en la diagnosi sobre el cas concret de l'edifici del carrer de Llull que ha estat desallotjat per les esquerdes aparegudes. Per això,  han contractat un tècnic que ha participat en el peritatge de la finca i "hi ha hagut acord respecte a quin és el problema: un buidatge del sol". Segons Clarós, el terreny que hi havia sota la llosa d'assentament de l'edifici ha desaparegut i això ha provocat que la llosa caigués i fracturés el mur de càrrega. "Ara l'edifici s'aguanta amb una estabilitat precària perquè no descarrega on hauria de fer-ho" ha dit.

El representant veïnal ha afegit que ara cal "buscar les causes exactes que han provocat" el problema. Tot i això,  ha apuntat que "seria innocent pensar que la gran quantitat d'obres que hi ha al barri no tenen un efecte en l'estabilitat del sòl" en referència als treballs de construcció de dos hotels que s'estan fent a la zona. Clarós ha aprofitat per fer un símil amb la situació social provocada per la concentració d'aquests establiments al barri. "De la mateixa manera que seria innocent pensar que aquestes intervencions importants no tenen efectes físics sobre el terreny, també és innocent pensar que quan s'autoritzen dos hotels en un lloc on ja n'hi ha dos més, això no tindrà conseqüències socials", ha dit.