L’Ajuntament vol aprofitar la reurbanització del carrer del Joncar per resoldre les incoherències en el nomenclàtor

Al carrer del Joncar, al barri del Poblenou, la numeració no segueix un ordre lògic i, fins i tot, conté trams on canvia de nom i passa a anomenar-se de Ramon Turró. El Pla General Metropolità del 1976 preveia l'eliminació de Joncar, antic carrer del centre històric del barri, que havia d'agafar el traçat i el nom de Ramon Turró, que s'havia d'allargar. Finalment, a causa de la reticència d'alguns veïns a perdre el nom històric, actualment una part de Ramon Turró s'anomena Joncar però presenta diverses incoherències que generen confusió entre els vianants.

Comencen les obres per reformar el carrer del Joncar, entre Marià Aguiló i la rambla del Poblenou, i el districte de Sant Martí vol aprofitar l'avinentesa per solucionar els problemes que presenta el nomenclàtor en aquest punt de la ciutat. Es mesclen les numeracions del carrer, que s'anomena de diferents maneres, del Joncar o de Ramon Turró, en una vorera o una altra o en trams alterns. El consistori prepara una proposta tècnica conjuntament amb la Ponència del Nomenclàtor per resoldre aquesta situació, que ocasiona problemes als veïns i comerciants que hi viuen. Expliquen que els costa indicar com arribar als seus domicilis o comerços en cas de necessitat i que, de fet, molts vianants els pregunten confusos quan passen pel carrer.

Un carrer del Joncar de plataforma única

La reforma i obertura del carrer del Joncar era un dels projectes més esperats al barri del Poblenou. Es comença a executar, amb anys de retard, un cop s'ha resolt el litigi per expropiar un edifici annex al Casino l'Aliança i després d'haver-lo enderrocat. L'actuació permetrà convertir aquest tram de carrer en una plataforma única de més de 2.500 metres quadrats, amb una limitació al pas dels vehicles. Hi haurà més espai per als vianants amb mobiliari urbà com cadires i bancs, nou enllumenat i arbrat. Es reservarà, això sí, un espai d'aparcament destinat a la càrrega i descàrrega atès que es tracta d'una zona de força activitat comercial. Els treballs tenen una durada prevista d'aproximadament vuit mesos i un pressupost de més d'1,5 milions d'euros.