L’Ajuntament repensarà els horaris de les escoles bressol municipals

La flexibilitat horària dels centres serà un dels temes que s’impulsaran en un debat ciutadà per millorar el model educatiu dels zero als tres anys

"Tenim un model d'excel·lència educativa però no està donant resposta als ciutadans". Aquesta és la conclusió que ha plantejat la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i sobre la qual parteix el debat ciutadà que ha iniciat el consistori per actualitzar l'educació a les escoles bressol municipals. Repensar els horaris dels centres per ampliar-los i flexibilitzar-los, revisar el sistema de ràtios, millorar els criteris d'admissió i ubicar espais familiars comunitaris dins les escoles són els quatre eixos principals del debat. La intenció és recollir propostes fins a finals d'any i disposar de mesures i calendari concrets a principis del 2018 per impulsar, per exemple, proves pilot.

La revisió del model educatiu es farà en diverses fases. La primera arrencarà aquest divendres amb unes jornades d'experts, professionals, famílies i entitats que s'allargaran fins dissabte i en què es portaran a debat qüestions com la necessitat d'horaris més amplis i flexibles. També es plantejaran altres temes com que les llars d'infants s'obrin més als barris i a les famílies com a espais comunitaris, per exemple, a les tardes. Amb les idees recollides s'obrirà una fase d'anàlisi en profunditat fins a l'octubre a càrrec de tres grups de treball. En paral·lel, com es va fer amb el Programa d'Actuació Municipal (PAM), es posarà en marxa una plataforma digital per recollir l'opinió dels ciutadans.

Amb tota la informació recopilada, a principis del 2018 es procedirà a la fase final, durant la qual el govern municipal espera fixar mesures concretes i un calendari. Alguns projectes s'aplicaran de manera immediata i d'altres, en forma de prova pilot.