Injecció milionària per renovar el Parc Central de Nou Barris i el de la Guineueta

L’objectiu de les reformes és millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat i augmentar la connexió entre els barris

El govern municipal ha anunciat que invertirà 4,16 milions d'euros en la renovació del Parc Central i el Parc de la Guineueta, a Nou Barris. S'hi faran actuacions per millorar l'enllumenat públic i, en el cas de la Guineueta, es retiraran les tanques del perímetre per fer-lo més accessible. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que es tracta d'unes obres "molt esperades".

Els treballs al Parc Central van començar abans de l'estiu i la previsió és que acabin al desembre. Aquí es renovaran 400 elements d'il·luminació i se'n posaran 30 de nous, tots amb tecnologia LED. D'aquesta manera es reforçarà l'eficiència energètica (permetran un estalvi del 70 % de consum elèctric) i també es vol "millorar la sensació de seguretat" en les zones de pas, segons Sanz.

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme i regidora de Nou Barris ha assegurat que es tracta d'una actuació amb "perspectiva de gènere" amb una alta demanda dels veïns que transiten pel parc. La inversió és de 2,23 milions d'euros.

Un parc més permeable

A l'altre parc, el de la Guineueta, les actuacions tindran un cost d'1,93 milions d'euros i s'enfocaran a fer-lo més accessible. Entre els treballs que s'hi faran a partir del novembre (que s'allargaran vuit mesos) hi ha la retirada del tancament del perímetre del parc i la renovació de paviments.

Janet Sanz ha explicat que la intenció del govern municipal és millorar la "connexió entre els dos barris" —la Guineueta i Canyelles—, ja que el parc fa de frontera natural. Així doncs, un cop acabin les reformes dels camins per fer-los més accessibles, el parc serà "molt més permeable" perquè "la gent passegi i hi pugui desenvolupar més activitats".