L’Ajuntament reclama 97.000 € al bloc del carrer de Llull veí dels hotels en construcció

La propietària del número 155 del carrer de Llull assegura que no pot pagar les despeses per les reparacions i que recorrerà contra la liquidació

L'Ajuntament reclama més de 97.000 euros a l'edifici del número 155 del carrer de Llull en concepte de les actuacions fetes per les esquerdes. Es tracta d'un dels blocs de pisos que va haver de ser desallotjat per problemes estructurals, que van coincidir amb l'inici de les obres de dos hotels en un solar del mateix carrer. La propietària, que viu al mateix edifici, assegura que no pot fer front a les despeses i que recorrerà contra la liquidació.

Ja es poden veure els primers moviments de les constructores al solar d'un dels dos hotels del carrer de Llull, amb una desena d'operaris que hi treballen. L'Ajuntament ha donat llum verda perquè es reprenguin les obres de les cadenes Paxton i Acta després d'una suspensió temporal per esquerdes als tres edificis dels números 153, 155 i 157. Els informes municipals no han establert cap relació entre les esquerdes dels edificis i les obres, però és necessari un control setmanal de les afectacions. El tècnic de l'obra d'un dels hotels ha explicat que s'han col·locat 60 prismes als edificis del voltant del solar i també de l'illa per tal d'enregistrar possibles moviments derivats de l'obra. Es col·loquen aquests sensors després que tres edificis fossin desallotjats al març per problemes estructurals.

Tot i la conclusió dels informes municipals, els veïns continuen oposant-se a les obres dels dos hotels del carrer de Llull. Des de la plataforma Ens Plantem critiquen que els estudis municipals no hagin determinat qui és el responsable de les esquerdes. Veïns el número 155 afirmen que han hagut d'abonar 6.000 euros entre tots per fer front a les despeses d'algunes de les reparacions, unes actuacions que va dur a terme l'Ajuntament.