L’Ajuntament es personarà contra l’agressor d’una noia amb síndrome de Down

Si s’inicia el procés judicial, el consistori es presentarà com a acusació popular. L’Ajuntament fa una crida a denunciar aquest tipus d’agressions

"No és un fet aïllat, ni nou". Amb aquestes paraules, el tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha anunciat que si s'obre causa judicial el consistori es personarà com a acusació popular per l'agressió d'una jove amb síndrome de Down al metro aquest dimarts. Asens ha considerat aquest tipus de casos com "una amenaça contra el model de convivència de la ciutat". La tinenta d'alcalde Laia Ortiz també ha condemnat els fets i ha anunciat que en la propera comissió de Drets Socials es farà una declaració institucional de rebuig i de "defensa de la Barcelona inclusiva". Ortiz ha fet una crida tant a víctimes com a testimonis per denunciar aquestes agressions.

La investigació policial continua oberta per identificar l'agressor. L'Ajuntament està col·laborant amb els Mossos d'Esquadra per comprovar les càmeres de videovigilància del metro. Trobar l'home de mitjana edat que suposadament va cometre l'agressió a la noia de 23 anys a la parada de Sants Estació és clau perquè s'iniciï un procés penal.

En cas que això passi, el consistori ja ha anunciat que es presentarà com a acusació popular. "Volem donar un missatge clar i contundent, serem implacables amb aquest tipus d'agressions contra les persones més febles", ha afirmat Jaume Asens, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència. Asens ha explicat que un estudi de la UB revela que sis de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual han sofert una agressió i la meitat són dones.

El consistori ha fet una crida a denunciar aquest tipus de casos, en referència tant a les víctimes com als testimonis. "És moment d'alçar la veu, que cap persona no resti en silenci", ha sentenciat la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.