El govern municipal aconsegueix l’aprovació inicial per a la modificació pressupostària

La Comissió d'Economia ha aprovat aquest dimarts de forma inicial una modificació pressupostària de 366,8 milions d'euros per adaptar els comptes prorrogats actuals. BComú, ERC, el PSC i la CUP hi han votat a favor, mentre que C's, PP i CiU s'hi han oposat. És el primer gran acord pressupostari que tanca el govern després d'haver de retirar els comptes de 2016 per falta de suports. La modificació de crèdit s'haurà d'aprovar definitivament al ple de finals d'abril.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha encetat el debat a la Comissió d'Economia d'aquest dimarts reconeixent que la modificació pressupostària és "'de facto' un nou pressupost". El govern municipal ha optat per aquest recurs per adaptar els comptes prorrogats actuals, després que l'equip d'Ada Colau no aconseguís prou suports el mes de novembre per tirar endavant la proposta pressupostària. Pisarello ha defensat que la proposta que han posat sobre la taula és "distributiva i solvent" i ha assegurat que el pagament a 30 dies als proveïdors està garantit.

El Grup Municipal d'ERC ha avançat aquest matí el seu suport a la modificació valorant que es garantirà una partida per fer arribar el metro a les Marines. Alfred Bosch ha defensat que "només per això ja veiem amb bons ulls aquesta primera votació sobre els comptes de l'Ajuntament".

També hi ha votat a favor el PSC. La regidora Montserrat Ballarín ha destacat que "els barris han tornat al mapa d'inversions de Barcelona després de quatre anys". Això sí, ja ha anticipat que els socialistes presentaran al·legacions a la modificació per introduir partides pressupostàries i que, en funció de si prosperen o no, determinaran el seu vot final.

Amb més reserves, la CUP hi ha donat suport. El regidor Josep Garganté ha lamentat que en la proposta del govern no veuen "una aposta per revertir el model de ciutat dels últims 36 anys". Tot i això, els ha llançat un guant: "Sabeu on trobar-nos, a baix a l'esquerra".

Des del Grup Municipal de CiU, Sònia Recasens ha retret al govern municipal haver triat el "camí més curt però menys transparent i més tortuós". Recasens també ha criticat que s'hagi de recórrer als diners de la caixa de l'Ajuntament, "s'està liquidiant el romanent de tresoreria".

Ciutadans ha carregat contra la modificació pressupostària i ha deixat clar que no hi confien. Carina Mejías ha titllat aquesta solució de "pedaços pressupostaris" i ha criticat que la proposta del govern són "uns pressupostos ideològics".

Xavier Mulleras (PP) ha fet recompte de com es distribuirà l'ampliació del pressupost i ha lamentat que només 1,8 milions d'euros es destinaran a despesa social. Per això, considera que la modificació és "una cortina de fum per seguir governant a cop de titular".