L’Ajuntament no obrirà el metro perquè hi dormin els sensesostre durant l’episodi de fred

Des del consistori han respost negativament a la petició d'Arrels Fundació d'obrir algunes estacions de metro perquè hi facin nit les persones sense sostre durant l'episodi de fred polar. L'Ajuntament argumenta que aquesta mesura només s'estudiaria en cas d'una situació extrema de fred i de mal temps. Afegeix, a més, que l'allotjament d'aquestes persones s'ha de fer en els equipaments habilitats.

L'Ajuntament de Barcelona aposta per un model integral d'atenció de les persones que viuen una situació de sensellarisme. Aquest model va més enllà del fet d'habilitar un sostre durant una nit. Aquest supòsit és el que proposa Arrels Fundació, que aposta per obrir algunes estacions de la xarxa de metro per permetre que les persones sense llar hi puguin dormir durant els episodis de fred.

Des del govern municipal, però, no es planteja aquesta opció ja que es considera que ara les temperatures són baixes però no hi ha una situació extrema de fred o mal temps. Només en un episodi en aquestes condicions es podria estudiar la possibilitat d'obrir algun espai del metro, excepcionalment i no de manera permanent, tal com es fa en situacions extremes a determinats poliesportius. El més adient, segons l’Ajuntament, és que l’allotjament, malgrat sigui de manera temporal, es faci en equipaments habilitats on es pugui oferir un llit, aliments calents i servei d’higiene.