L’Ajuntament demana canvis legislatius per frenar els grafiters al metro

TMB ja ha abordat la qüestió conjuntament amb la resta d’operadors de transport públic, també afectats per la problemàtica

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, demana canvis legislatius per lluitar contra els grafiters que actuen al metro, un fenomen que assegura que és constant i que diu que afecta tots els operadors de trens. Per això, ha explicat que ja han tractat la qüestió de manera conjunta amb Renfe i FGC. Consideren que s'haurien de penalitzar més aquests fets.

Vidal ha afirmat que cal una modificació legislativa més dura "perquè les actuacions de Mossos quan identifiquen i detenen les persones que estan fent aquestes actuacions puguin tenir un recorregut judicial que impedeixi que tornin a reincidir". Segons dades de TMB, hi ha un miler de grafiters que fan pintades al metro barceloní, amb pràctiques cada cop més arriscades i una actitud agressiva amb els vigilants de seguretat i el personal del metro o de neteja.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat també ha explicat que les intrusions dels grafiters a les instal·lacions del suburbà barceloní "són difícils, que tenen un risc i que impliquen com una competició entre grups". Remarca, a més, que quan les accions es duen a terme amb el metro en funcionament es causa un perjudici als usuaris.

Per posar-hi fre, Vidal ha assegurat que "els operadors estem posant tots els mitjans que tenim", igual que també ho estan fent, ha dit, els Mossos d'Esquadra. Assegura, a més, que les companyies han de destinar-hi molts recursos "en termes de seguretat".