L’Ajuntament compra Sant Bernat Calbó després de l’intent fallit d’aixecar-hi un monestir

L'Ajuntament ha acordat amb l'Arquebisbat la compra de l'església de Sant Bernat Calbó, al Poblenou, per gairebé un milió d'euros. El districte de Sant Martí descarta enderrocar-la tota i deixar l'espai obert, ja que creu que seria "desproporcionat". Els veïns feia temps que reclamaven convertir l'edifici, en molt mal estat, en un equipament per al barri, i s'havien oposat frontalment al fet que es convertís en un monestir, com s'havia projectat.

Fa anys que els veïns del barri, agrupats en la plataforma Salvem la Repla, s'oposaven als plans de l'Arquebisbat per fer un monestir a l'església de Sant Bernat Calbó, i demanaven la demolició de l'edifici, que es troba en un estat deficient, per ampliar la plaça i també aixecar-hi equipaments. Ara per fi veuen l'oportunitat per millorar aquesta zona del Poblenou, si bé el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ja ha avisat que, a la plaça, "s'hi construirà un edifici nou, tot i que se'n mantindrà potser alguna part": "El que no farem és enderrocar-lo tot i fer un espai obert", ha dit Montaner, que creu que això "en certa manera trencaria amb la memòria contemporània de l'església i sobretot de la façana més representativa, amb l'escalinata i el pòrtic".

El portaveu de Salvem la Repla, Ramón Almoguera, apunta que es posaran a treballar per presentar més d'un projecte a l'Ajuntament i arribar a algun acord. Abans, però, convocaran una assemblea amb els veïns.