El paper de l’Ajuntament en l’1-O marca la Diada

Colau diu que farà “tot el possible” perquè es pugui votar a Barcelona, mentre que l’oposició pressiona perquè es posicioni

L'alcaldessa, Ada Colau, manté la incertesa sobre si cedirà locals municipals per al referèndum de l'1 d'octubre. En l'ofrena de la corporació municipal al monument de Rafael Casanova, Colau ha dit que està parlant amb la Generalitat per garantir que els ciutadans puguin anar a votar i que alhora es preservin els treballadors municipals i l'Ajuntament. L'alcaldessa ha encapçalat l'ofrena del consistori, en què han participat regidors de BComú, el PDeCAT, ERC, el PSC i el regidor no adscrit.

"Farem tot el que estigui a les nostres mans per fer-ho possible", ha sentenciat Colau en referència a l'1-O. Ha reiterat que vol facilitar la participació en el referèndum però que, com a alcaldessa, ha de preservar els funcionaris i la institució. Des del Grup Demòcrata, Xavier Trias ha reclamat a Colau que "sense tantes pors" digui que donarà suport a l'1-O. Alfred Bosch (ERC) s'ha mostrat confiat que l'alcaldessa es posarà al costat del referèndum i ha assegurat que l'1 d'octubre a Barcelona "la votació funcionarà a la perfecció".

Des de la CUP Capgirem Barcelona han desplegat una pancarta a l'Ajuntament amb un missatge dirigit a l'alcaldessa, Ada Colau: "Colau votarem amb tu o sense tu".

De la seva banda, tant Ciutadans com el PP han demanat a l'alcaldessa que no cedeixi locals per l'1 d'octubre. Alberto Fernández (PP), ha acusat Colau de fer "trampes" i de ser "ambigüa". Li ha demanat que s'aculli a la legalitat i que no sigui "còmplice de la secessió". La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit que seria posar-se "als peus dels separatistes" i ha demanat al PSC que trenqui el pacte de govern amb BComú si es cedeixen espais per a les urnes. El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, no ha fet declaracions.

L'AMI pressiona perquè se cedeixin locals l'1-O

El president de l'Associació de Municipis per la Independència, Miquel Buch, ha enviat un missatge a tots aquells "alcaldes i alcaldesses" que encara no han accedit a cedir locals l'1 d'octubre. Buch ha demanat que facin un pas endavant perquè no ajudar a posar les urnes és "estar al costat dels que persegueixen la democràcia".