Airbnb assegura que l’Ajuntament fa una campanya “de por i confusió” contra la plataforma

L’empresa ha presentat casos de persones que relloguen habitacions per arribar a final de mes

Airbnb ha denunciat aquest dimarts que el consistori ha iniciat una campanya "que estigmatitza els amfitrions que decideixen compartir casa seva", alhora que ha assegurat que volen treballar conjuntament amb el govern municipal però aquest "ha desistit de col·laborar". En una trobada amb mitjans de comunicació, propietaris que relloguen habitacions dels seus pisos han explicat que la plataforma els ha ajudat a sortir de la crisi.

Sergio Vinay, responsable de Polítiques Públiques d'Aribnb a Espanya i Portugal, ha explicat que aquest febrer van retirar més de 1.000 pisos de Ciutat Vella "que podien posar en perill els lloguers de llarga duració". Segons ha assegurat, és el doble dels anuncis que ha eliminat l'Ajuntament en els darrers dos anys.

Vinay també ha remarcat que la companyia està compromesa amb la ciutat i segueix una política de "tolerància zero" envers casos de mala praxi, alhora que ha explicat que el web recorda als amfitrions que han de seguir la normativa local.

"Airbnb em va ajudar a sortir de la crisi"

Per evidenciar que dos terços dels anuncis que es publiquen al web d'Airbnb són de persones que relloguen habitacions, i no pas pisos sencers, Airbnb ha presentat davant dels mitjans casos de propietaris que han explicat que Airbnb els ajuda a arribar a finals de mes.