Agustí Colom: “A Turisme de Barcelona hi ha un forat important que hem de resoldre”

Una auditoria encarregada per l’Ajuntament detecta despeses sense justificar i contractacions a dit

El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha confirmat en una entrevista la programa 'bàsics' que una auditoria sobre Turisme de Barcelona ha destapat més de 80.000 euros de despesa sense justificar. A més, també s'han evidenciat l'existència de contractes fets de forma directa i sense concurs.

Aquesta auditoria pot estar lligada a la dimissió del fins ara director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, que va deixar el càrrec l'1 de febrer i que s'ha fet pública aquest dilluns.

Colom ha denunciat "manca de control intern" dins de l'entitat i ha criticat la gestió de William Carnes, que considera "manifestament millorable". El regidor considera especialment greus les despeses no justificades en la targeta de crèdit corporativa i els contractes concedits de forma directa: "S'han vulnerat els principis de concurrència". També ha anunciat que s'ampliarà la investigació interna a tota la gestió de Jordi William Carnes, des del 2014, i que ho faran "a fons", tot i que ha subratllat la importància de mantenir la presumpció d'innocència.

Colom ha admès que encara no hi ha un nom per substituir Carnes i s'ha mostrat predisposat a modernitzar l'actual model de funcionament de Turisme de Barcelona.