Afers Religiosos veu “molt lògic” que Barcelona tingui una gran mesquita

El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, ha dit aquest dimecres al 'BTV notícies matí' que seria lògic que a Barcelona hi hagués una gran mesquita tenint en compte la nombrosa població musulmana que hi resideix. Vendrell s'hi ha referit després que alguns mitjans hagin publicat que les autoritats de Qatar haurien donat el seu vistiplau a finançar el projecte d'una gran mesquita a La Monumental.

Enric Vendrell ha assegurat que ha de ser una empresa privada, perquè "les administracions no financen llocs de culte", i probablement de l'exterior, qui pugui invertir en un gran temple per als musulmans. Vendrell avala la possibilitat que a Catalunya s'aixequi una mesquita perquè aquesta comunitat -amb uns 400.000 membres a Catalunya- tingui "un lloc en condicions per poder fer les pregàries". El director general d'Afers Religiosos considera que si no s'ha construït un espai de culte d'aquestes dimensions abans és perquè ningú en el si del col·lectiu islàmic no s'ho ha proposat fins ara.

Vendrell s'ha referit a la possible construcció d'una mesquita a l'antiga plaça de toros de La Monumental -com apunten alguns mitjans a partir de la informació donada pel responsable de la Casa del Llibre Àrab, Mowafak Kanfach-, tot i que ha assegurat que la Generalitat no en té cap constància. El representant d'Afers Religiosos tampoc no ha volgut valorar si l'espai més adequat per ubicar-hi el centre religiós és l'antiga plaça de toros o qualsevol altre espai.