Afectacions de mobilitat per la Bicicletada 2017

El recorregut en bicicleta, de 10 quilòmetres, afectarà el trànsit entre les 8.30 i les 12 del matí, així com 44 línies de bus

Aquest diumenge, Barcelona torna a celebrar la Festa de la Bicicleta, i ho fa amb una bicicletada popular i una jornada d'activitats a l'Arc de Triomf. La ruta en bicicleta comportarà —entre les 8.30 h i les 12 h— afectacions al trànsit allà per on passi i tindrà una durada de 10 quilòmetres, amb inici al carrer d'Aragó amb Roger de Flor i final al passeig de Lluís Companys.

La Bicicletada és l'activitat central de la Festa de la Bicicleta, una iniciativa que promou l’ús d'aquest vehicle com a mitjà de transport habitual, i que vol afavorir així una mobilitat més sostenible i saludable.

La ruta amb bicicleta començarà a les 9.30 h al carrer d'Aragó amb Roger de Flor. Continuarà per Aragó, un carrer que quedarà tallat a les 8.30 h per muntar el punt de sortida, fins a arribar al carrer de Tarragona. Aleshores els ciclistes baixaran cap a plaça d'Espanya per agafar l'avinguda del Paral·lel fins arribar al carrer de Floridablanca. El recorregut continuarà per la ronda de Sant Antoni, on agafarà al carrer de Pelai fins a la plaça de Catalunya. A la plaça d'Urquinaona els ciclistes agafaran el carrer de Trafalgar cap al passeig de Lluís Companys, on continuaran pel carrer de Comerç, passeig de Picasso i de Pujades. Allà agafaran el carrer de la Marina fins a ronda del Litoral, on faran mitja volta i tornaran a pujar per continuar pel carrer de Pallars. La cursa finalitzarà pel carrer d'Almogàvers fins a Lluís Companys, on continuarà la celebració de la Festa de la Bicicleta amb diverses activitats. Està previst que acabi al voltant de les 12.30 del matí. 

Els talls de trànsit comportaran el desviament de 44 línies de bus que tenen una part de l'itinerari a la zona afectada. Per aquesta raó, Transports Metropolitans de Barcelona  recomana agafar el metro per fer aquells desplaçaments a l'entorn dels llocs per on transcorrerà la pedalada popular.