Afectacions als vols entre Barcelona i París després del tiroteig a l’aeroport d’Orly

Un home ha estat abatut a l’aeroport francès d’Orly després de robar una arma a un soldat

L'aeroport francès d'Orly i els vols que tenien origen o destí França ja estan recuperant la normalitat. Aquest dissabte al matí hi ha hagut retards en més d'una desena de vols que arribaven i sortien de l'aeroport del Prat, després que la policia hagi abatut un home -fitxat per la policia francesa com a islamista radical- a dos quarts de nou del matí a l'aeroport d'Orly per robar una arma a un soldat. Ha calgut evacuar l'aeroport i a hores d'ara encara hi ha afectacions també als vols que surten d'altres aeroports francesos fins a Barcelona.

Entre les principals afectacions dels vols entre París i Barcelona hi ha hagut dues cancel·lacions, un vol que havia de sortir a les 11.40 fins a Orly, que ha estat reprogramat per aquest dissabte a la tarda, i un vol que havia d'enlairar-se d'aquest aeroport fins a Barcelona a les 14.10 del migdia.

També hi ha hagut altres afectacions com els retards en més d'una desena de vols que havien d'anar fins a algun dels aeroports francesos. Un d'aquests és un vol operat per Transavia France que sortia a les nou del matí de l'aeroport del Prat fins a Orly. Un altre vol afectat ha estat l'operat per Vueling, British Airways i Iberia, amb destinació Barcelona que provenia de l'aeroport de París, on ha estat abatut l'home.

Hi ha hagut altres vols afectats d'altres aeroports francesos com Charles de Gaulle —operat per set companyies— que també ha sortit amb retard. Segons fonts de Vueling, els tres avions que la companyia tenia paralitzats a les pistes d'Orly, un d'ells procedent de l'aeroport del Prat, ja haurien desembarcat.

A part de les connexions afectades entre Barcelona i París, l'incident també està comportant altres retards en vols que havien d'operar-se entre altres ciutats europees. L'aeroport d'Orly ja s'ha reobert i està recuperant la normalitat.

Incident a l'aeroport francès d'Orly

L'home, un islamista radical que estava fitxat a les llistes dels serveis de seguretat francesos, ha mort després de ser abatut en un control policial a l'aeroport d'Orly per robar una arma a un soldat i ferir un policia. Ha calgut evacuar l'aeroport pel tiroteig a la terminal. Els fets han passat a dos quarts de nou del matí i després de robar l'arma, l'home s'hauria refugiat en un comerç de la terminal on sembla que ha estat abatut per les forces de seguretat. L'incident no ha deixat cap altra persona ferida.