La Generalitat adjudica la construcció de l’Institut Martí i Pous

El Consorci d’Educació preveu que els alumnes puguin estrenar el nou edifici el curs 2018-2019

El Departament d'Ensenyament ha aprovat les obres de construcció del nou edifici on se situarà l'Institut Martí i Pous a Sant Andreu. La intenció del Consorci d'Educació és que el centre entri en funcionament el curs vinent en mòduls prefabricats, i que els alumnes es puguin traslladar al nou edifici a l'inici del curs 2018-2019.

La Generalitat ha adjudicat per 5,8 milions d'euros les obres de construcció de l'edifici de l'Institut Martí i Pous de Sant Andreu. Finalment, s'han assignat les obres a través d'Infracat a l'empresa Viasgon Obras i Servicios, SLU, que seran els encarregats de rehabilitar una nau de l'antiga fàbrica Fabra i Coats.

El nou institut, que tindrà tres línies d'ESO i dues de batxillerat, es posarà en funcionament el curs vinent en mòduls prefabricats. Està previst que els alumnes s'hi puguin traslladar el setembre del 2018.

La idea del projecte és mantenir l'essència de l'antiga fàbrica aconseguint adaptar l'edifici al nou ús escolar. Les obres consistiran a restaurar i habilitar l'edifici B de la Fabra i Coats. Finalment, el projecte serà més petit del que s'havia plantejat el 2010, i no inclourà l'edifici K i la creació d'un gimnàs semi soterrat per manca de pressupost. Els usos que s'havien planificat fer en aquests espais finalment s'hauran d'integrar en l'edifici B.

A l'accés de l'edifici hi haurà un vestíbul amb una consergeria i l'àrea d'administració i direcció de l'institut. A més hi haurà un espai reservat per a l'AMPA i l'associació d'alumnes. El vestíbul està previst que comuniqui amb un gran espai polivalent, que ocuparà més de la meitat de la planta. A la part superior d'aquest espai se situarà el menjador, i a la part inferior hi haurà un espai destinat a fer actes públics o esbarjo en dies de pluja. Al fons de tot hi haurà el gimnàs, amb uns vestidors.

A la primera planta se situaran les aules d'ESO, tres departaments, les sales de tutories i professors. D'aquesta planta en surt una passera que comunicarà amb el pati, situat davant de l'edifici K. A la segona planta està previst ubicar-hi les classes de batxillerat i altres aules comunes, així com els laboratoris. A l'última planta hi haurà la biblioteca, l'aula de dibuix i una aula taller.