Adam Sedó: “El del Prat és l’únic centre logístic d’Amazon del món on arriba el metro”

El portaveu de la multinacional nord-americana a l’estat espanyol assegura que Barcelona té “un paper clau” en els plans d’expansió de la companyia a Europa

Uns mesos abans que entri en funcionament el centre logístic d'Amazon al Prat de Llobregat, que està previst que ho faci a la tardor, el portaveu de la multinacional a l'estat espanyol, Adam Sedó, ha destacat que serà "l'únic centre logístic de l'empresa en tot el món on s'arriba en metro". En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, Sedó ha assegurat que "Barcelona té un paper clau en els plans d'expansió de la companyia a Europa".

"Aquí [a Barcelona] trobem molt bon talent", ha assegurat el portaveu d'Amazon, que ha explicat que han contractat "desenes d'enginyers de la UPC" per al nou centre del Prat. Sedó també ha confirmat que en els propers tres anys esperen superar els 3.500 treballadors a Catalunya perquè tenen previst obrir dos centres logístics més: un a Castellbisbal, que donarà feina a 200 persones, i un altre a Martorelles, amb 650 treballadors més.

En el cas del Prat, es donarà feina a 2.100 persones, en lloc de les 1.500 previstes inicialment. Això és gràcies, segons Sedó, a la incorporació de la tecnologia Amazon Robotics. "El del Prat serà el quart centre logístic d'Europa amb aquesta tecnologia", ha dit el portaveu d'Amazon, que ha explicat que, amb aquest sistema, han pogut augmentar la capacitat d'emmagatzematge i facilitar la distribució dels productes.

Sedó també ha justificat la decisió d'obrir un centre logístic a l'àrea metropolitana de Barcelona perquè "hi ha desenes de milers de botigues, moltes de les quals barcelonines, que venen els seus productes a través d'Amazon" i perquè "cada cop tenim més clients de Barcelona i volem estar a prop d'ells per poder servir-los millor".

Escolteu-ho aquí: