Ada Colau viatja al Vaticà per participar en una cimera sobre la crisi dels refugiats

L'alcaldessa, Ada Colau, participarà aquest divendres en la cimera Europa: els Refugiats Són els nostres Germans i Germanes, que organitza la Pontifícia Acadèmia de les Ciències del Vaticà. A banda de Colau hi participaran una setantena d'alcaldes europeus més. La trobada té com a objectiu consensuar el camí a seguir pels ajuntaments pel que fa a l'acollida de refugiats. Dissabte, tots els alcaldes seran rebuts pel papa Francesc.

Una setantena d'alcaldes europeus assistiran a la cimera que organitza el Vaticà per debatre sobre el paper de les administracions locals en l'acollida de persones migrades i hi proposaran mesures concretes. A més d'Ada Colau també hi participaran l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena; la de París, Anne Hidalgo; i la de Roma, Virginia Raggi, entre d'altres.

La trobada tindrà cinc pilars principals de debat: posar fi a la guerra de Síria; donar més independència als estats de la UE per crear polítiques; crear corredors humanitaris segurs; combatre les xarxes d'explotació de persones; enfortir les polítiques socials locals; i incrementar les ajudes econòmiques als països en desenvolupament. L'endemà, dissabte, Colau i la resta d'alcaldes seran rebuts pel papa Francesc.

No serà el primer viatge d'Ada Colau per conèixer casos internacionals d'acollida de refugiats. L'any passat va anar Leipzig, on va compartir experiències amb l'alcalde de la ciutat i va visitar un centre d'acollida de persones migrades.