Ada Colau lloa a Facebook la tasca dels “herois anònims” de la Guàrdia Urbana

L’alcaldessa relata la trobada amb agents de la comissaria de Ciutat Vella, situada a la Rambla

La Guàrdia Urbana va ser "la primera a donar la veu d'alarma". Ada Colau ha dedicat una publicació a Facebook en què agraeix públicament la feina de la policia municipal durant l'atemptat a la Rambla, molt especialment durant els primers minuts de l'atac. L'alcaldessa conclou que "el seu valor i el seu sentit del deure són dignes d'admiració".

Colau explica a Facebook com va poder escoltar el testimoni d'una vintena d'agents de la Guàrdia Urbana. "Atenció! Atenció! Una furgoneta atropellant gent! A la Rambla! A la Rambla! 109 Atac terrorista! Atac terrorista!" L'alcaldessa explica que aquest va ser l'avís que va transmetre el cos, que va ser "el primer a arribar i, fins i tot, córrer darrere de la furgoneta". També lloa el risc que van prendre els agents en els primers minuts després de l'atac, quan encara "no se sabia si hi hauria explosius a la furgoneta o si hi hauria persones armades".

Com a màxima responsable de la Guàrdia Urbana, Colau n'ha destacat la "proximitat" i el fet de ser "el cos que patrulla per la Rambla diàriament".