Ada Colau: “Les situacions més greus les provoquen les entitats intervingudes”

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, va explicar que són una minoria les entitats financeres que accepten la dació en pagament o un lloguer social. A més, va denunciar que les entitats intervingudes són les més reticents a fer-ho.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca assegura que les entitats bancàries "estan sobreprotegides per la llei" i que algunes no accedeixen a la dació en pagament o altres mesures si no hi ha pressió social. Aquest 2012 s'efectuen 532 desnonaments diaris a l'Estat, 80 dels quals es fan a la província de Barcelona. Es tracta d'una de les zones més castigades per aquestes accions.

Colau denuncia que les entitats intervingudes són les que més estan desnonant, perquè necessiten col·locar els seus actius tòxics. Així la creació del "banc dolent" acaba sent perjudicial per als desnonaments: "El 'banc dolent' pot ser terrible per accelerar els desnonaments", diu.

La Plataforma demana que les administracions posin en marxa un parc de lloguer social per afavorir les persones amb menys recursos.