Els Afectats per la Hipoteca qualifiquen els suïcidis de “crim contra la població”

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça de Catalunya per denunciar que el suïcidi d'un home a Granada abans que l'anessin a desnonar i l'intent de suïcidi d'un home a València no són fets aïllats. La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ho qualifica d'una mostra del que està sent "un crim contra la població".

Les persones que s'han concentrat a la plaça de Catalunya han escrit "Stop desnonaments" alineant espelmes al terra. El lema complet de la convocatòria de la PAH era "No és una crisi, és una estafa. No són suïcidis, és un genocidi financer".

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca recorda que a Espanya es produeixen 532 desnonaments al dia. D'aquests, un centenar són a Catalunya, fet que la converteix en una de les comunitats on més desallotjaments de famílies es produeixen.

Segons Colau, en les reunions d'afectats per les execucions immobiliàries, més d'una persona ha confessat que s'havia plantejat suïcidar-se. A més ha afegit que, amb l'agreujament de la crisi, cada vegada el patiment de les famílies augmenta, sobretot en aquests casos, i el conflicte pot anar més enllà. No descarta que augmentin els suïcidis, la violència masclista o l'alcoholisme.

Sobre l'informe que ha fet el CGPJ, Ada Colau ha reconegut que és un text valent perquè denuncia la mala praxi bancària i la injustícia d'un procediment d'execució en què se sobreprotegeixen les entitats financeres i deixa indefenses les persones afectades.