Colau reclama des del Vaticà més protagonisme de les ciutats en l’acollida de refugiats

L'alcaldessa, Ada Colau, ha fet una crida a reforçar el paper de les administracions locals en l'acollida de refugiats a la cimera d'alcaldes organitzada pel Vaticà. Colau ha lamentat que l'Estat "ha negat" l'ajuda oferta per Barcelona i, per això, ha instat la resta de governs europeus a fer un canvi de governança perquè "la prioritat no ha de ser cap altra que salvar vides". En aquest sentit, ha afirmat que amb la crisi dels refugiats "l'únic dilema és si acollim bé o si acollim malament".

Ada Colau ha estat la tercera alcaldessa a intervenir a la cimera Europa: els Refugiats Són els Nostres Germans i Germanes, organitzada pel Vaticà. Després de l'amfitriona, Virginia Raggi (alcaldessa de Roma), i Manuela Carmena (alcaldessa de Madrid), Colau ha expressat la seva "indignació amb les polítiques europees en matèria d'asil".

Colau ha criticat la "passivitat" amb què els estats gestionen l'acollida de refugiats, que ha qualificat de "nefasta". En aquest sentit, ha advertit que "faríem bé a Europa d'entendre que l'únic dilema és si acollim bé o si acollim malament, perquè acollir és un imperatiu que no depèn de nosaltres". Per aquest motiu, Colau ha exigit que els governs centrals donin "més competències i recursos a les ciutats", ja que -assegura- ara estan fent un "sobreesforç" per atendre les persones migrades.

Intervenció sencera de l'alcaldessa a la cimera