Acumulació de deixalles per la vaga als punts verds

Els treballadors denuncien situacions d’inseguretat als seus llocs de treball

El comitè d'empresa xifra el seguiment de l'aturada en un 80-90 %. Dels 24 punts verds de la ciutat, només dos han obert; són els del Mercat del Ninot i Sant Martí de Provençals. Amb la vaga d'aquest dilluns, els empleats demanen a l'empresa suport jurídic davant les situacions d'agressions que, diuen, han patit.

Els punts verds de Gal·la Placídia i la Sagrada Família és on més visible s'ha fet la protesta dels treballadors de l'empresa pública SIRESA (Solucions Integrals per als Residus, SA). Les deixalles s'han acumulat aquest dilluns per la vaga dels empleats, que amb l'aturada denuncien "la situació insostenible d'inseguretat i agressions que pateixen els treballadors", tal com assegura el secretari del comitè d'empresa, Manuel Sánchez. Asseguren que s'han hagut d'enfrontar a ciutadans que han intentat endur-se algun dels objectes del punt verd i que "no han trobat assistència jurídica per part de la direcció per defensar els treballadors que han decidit denunciar", segons diu Sánchez. Tot i que l'empresa ha col·locat càmeres de videovigilància, pels treballadors és insuficient.

Les vaga generalitzada en el servei s'ha acompanyat d'una protesta pel centre de la ciutat. Els treballadors han iniciat la marxa des de l'avinguda de la Catedral fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on el comitè d'empresa ha denunciat el que per ells "no és una política de direcció concorde a una empresa pública".

Treballadors i empresa tenen marcat en l'agenda el dia 3 de maig, quan tenen programada una reunió. Segons la resposta que obtinguin de la companyia, els empleats decidiran si tornen a fer una nova jornada de vaga.